D U Y U R U

MALATYA ÇEVRE ┼×EH─░RC─░L─░ VE ─░LKL─░M DE─×─░┼×─░KL─░─×─░ ─░L MÜDÜRLÜ─×ÜNDEN

6 ┼×ubat 2023 tarihinde Merkez üstü Kahramanmara┼č olan  depremden ─░limizde olumsuz etkilenmi┼č olup depremde çok say─▒da can ve mal kayb─▒ meydana gelmi┼čtir.

Can ve mal kayb─▒n─▒n olu┼č sebeplerinin ba┼č─▒nda güvenli olmayan yap─▒lar─▒n y─▒k─▒lmas─▒ veya a─č─▒r hasar almas─▒d─▒r.

─░nsanlar─▒m─▒z─▒n daha sa─čl─▒kl─▒ ve konforlu bir ┼čekilde ya┼čamlar─▒n─▒ devam ettiresi için Devletimiz ilk etapta geçici bar─▒nma alanlar─▒ olu┼čturmu┼č, kal─▒c─▒ konutlar─▒n yap─▒lmas─▒ için ise tüm Devlet imkanlar─▒n─▒  seferber etmi┼č durumdad─▒r.

─░daremize gelen duyumlardan baz─▒ vatanda┼člar─▒m─▒z─▒n k─▒rsal alanlarda ─░lgili Belediyelerden izin almadan ve özellikle Hazineye ait alanlarda kaçak yap─▒la┼čmaya yeltendi─či anla┼č─▒lmaktad─▒r.

Hem can ve mal güvenli─či aç─▒s─▒ndan hem de hukuki aç─▒dan istenmeyen sorunlar ya┼čanmamas─▒ için kaçak yap─▒la┼čmaya gidilmemesi,  varsa taleplerin ─░lgili Belediyelere ve Çevre ┼×ehircilik ve ─░klim De─či┼čikli─či ─░l Müdürlüklerine (Milli Emlak Birimlerine) yap─▒lmas─▒ kamuoyuna önemle duyurulur.

Sayfay─▒ payla┼č