D U Y U R U

MALATYA ÇEVRE ÅžEHÄ°RCÄ°LÄ° VE Ä°LKLÄ°M DEĞİŞİKLİĞİ Ä°L MÜDÜRLÜÄžÜNDEN

6 Åžubat 2023 tarihinde Merkez üstü KahramanmaraÅŸ olan  depremden Ä°limizde olumsuz etkilenmiÅŸ olup depremde çok sayıda can ve mal kaybı meydana gelmiÅŸtir.

Can ve mal kaybının oluÅŸ sebeplerinin başında güvenli olmayan yapıların yıkılması veya ağır hasar almasıdır.

Ä°nsanlarımızın daha saÄŸlıklı ve konforlu bir ÅŸekilde yaÅŸamlarını devam ettiresi için Devletimiz ilk etapta geçici barınma alanları oluÅŸturmuÅŸ, kalıcı konutların yapılması için ise tüm Devlet imkanlarını  seferber etmiÅŸ durumdadır.

Ä°daremize gelen duyumlardan bazı vatandaÅŸlarımızın kırsal alanlarda Ä°lgili Belediyelerden izin almadan ve özellikle Hazineye ait alanlarda kaçak yapılaÅŸmaya yeltendiÄŸi anlaşılmaktadır.

Hem can ve mal güvenliÄŸi açısından hem de hukuki açıdan istenmeyen sorunlar yaÅŸanmaması için kaçak yapılaÅŸmaya gidilmemesi,  varsa taleplerin Ä°lgili Belediyelere ve Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Ä°l Müdürlüklerine (Milli Emlak Birimlerine) yapılması kamuoyuna önemle duyurulur.