ARGUVAN’DA 19 MAYIS’A ANLAMLI KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda bir araya gelen Arguvanlılar hep bir ağızdan GençliÄŸe Hitabe’yi okudular.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduÄŸu gibi Arguvan’da da coÅŸkuyla kutlandı.

Arguvan Belediyesi tarafından düzenlenen gençlik yürüyüÅŸüne, Arguvan Belediye BaÅŸkanı Ersoy Eren, Cumhuriyet Halk Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Ekber Aslantürk, Kadın Kolları BaÅŸkanı Songül Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

Belediye binası önünde toplanan kalabalık Arguvan Åžehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi bando takımının yer aldığı kortejle ilçe merkezinde yürüyüÅŸ gerçekleÅŸtirdi.

MeÅŸaleler, Türk bayrakları ve marÅŸlarla yürüyen kortej ekibine vatandaÅŸlarda evlerinden alkış ve sloganlarla eÅŸlik etti. Gençlik yürüyüÅŸü Nazım Hikmet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde GençliÄŸe Hitabe’yi okuyarak son buldu.

19 Mayıs kutlamaları Arguvanlı gençlerin sahne aldığı müzik dinletisiyle sona erdi.

Gençleri müzik dinletisinde de yalnız bırakmayan Arguvan Belediye BaÅŸkanı Ersoy Eren, “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz 105 yaşında. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gittiÄŸi ve istiklal meÅŸalesini yaktığı bu önemli günde hem Ata’mızı anmak hem de gençlerimizin bayramını kutlamak için bir araya geldik. Ä°stiklal meÅŸalesini ilelebet taşıyacak gençlerle gurur duyuyoruz. Arguvan’da da 23 Nisanlarımız, 19 Mayıslarımız, 30 AÄŸustoslarımız, 29 Ekimlerimiz her zaman coÅŸkuyla kutlanacak” diyerek vatandaÅŸların Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.