MİMAR İRFAN KİRAZ’DAN KÜLTÜR MERKEZİNE ZİYARET

Uzun yıllardır kentin hayalini kurduğu kültür merkezi projesinin mimarı İrfan Kiraz Arguvan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Projeyi takip eden Yalı Mimarlık ve Mühendislik tarafından gerçekleştirilen ziyarette kültür merkezindeki çalışmaları Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile beraber yerinde inceledi.

Arguvan’daki önemli bir açığı giderecek projenin uygulama aşamalarını ilgiyle takip edip, şantiye sahasını detaylı olarak inceleyip,  değerlendirmelerde bulunan Mimar Kiraz, projenin sorunsuz şekilde ilerlediğini, çalışmaların olumlu yönde sürdüğünü ifade etti.

Kültür Merkezi, kentin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir kompleks niteliğinde olacak.

Projenin, kentin ekolojik, ekonomik, coğrafi ve sürdürülebilir özellikleriyle ilgili detaylı verilerin göz önüne alınarak hazırlandığını belirten Mimar İrfan Kiraz; “Merkez, kentin tarihsel kimliğiyle örtüşecek, sahip olacağı nitelikleriyle göz dolduracak” dedi. Kiraz, çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini belirterek;  “Proje, son hızla devam ediyor. Merkezdeki çalışmaların bir kısmı tamamlandı. Önümüzdeki süreçte daha hassas ve detaylı çalışmalar gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla kritik eşiğin atlatıldığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Arguvan için bir değer olduğunu her koşulda Arguvan’a desteklerini sundukları için ne kadar teşekkür etsek az olur dedi.

Kızıldaş, Ataşehir Belediyesi’nin yaptırmış olduğu Kültür Merkezi ile ortaklaşa yürütülecek yoğun çalışmalarla projenin sorunsuz ve en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Benzerleri arasında fark yaratacak projenin, uzun yıllar adından söz ettireceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, projenin en kısa süre içerisinde tamamlanarak Arguvanlılara keyifli bir yaşam alanı yaratacağını belirtti.

Arguvan’a çok yönlü bir merkez kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Kızıldaş,  projenin kültürel anlamda önemli katmanlar taşıyan Arguvan’ın sosyal ve kültürel yaşamına renk ve değer katacağını dile getirdi.

Ziyaretin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Başkan Kızıldaş, İrfan Kiraz ve ekibine teşekkür etti.