‘TÜRKÜ DİYARI’NDA LAVANTALAR GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

Türkülerin Başkenti Arguvan’da Lavantalar kendini göstermeye başlarken, lavanta bahçesini görmek için birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Adı türkülerle özdeşleşen Arguvan’da son yıllarda üretimi ve dikimde alternatif ürünler ortaya çıkarmak için büyük bir özveri kaydeden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Başkan Kızıldaş “Köyden kente göç devam ettikçe köylüde yoksullaşıyor, kentlide yoksullaşıyor, biz buna izin vermemek adına onun için lavantayı dikiyoruz, nohut ekiyoruz, mercimek ekiyoruz, erişte yapıyoruz, sarı bursa buğdayı üretiyoruz. Vatandaşlarımızı üretime teşvik edeceğiz. Lavanta bahçemiz insana huzur ve sakinlik veriyor” diye konuştu.

Kızıldaş son olarak “Lavanta Bahçemizde fotoğraf çektirmeye tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Uru mevkiinde Arguvan Belediyesinin 40 dönümlük kendi arazisine ekimi yapılan lavanta, mevsimsel koşullardan dolayı bu yıl erken renklenmeye başlayarak, görsel bir şölen ortaya çıkardı.