TRT GAP VE TRT TÜRKÜ TARAFINDAN ARGUVAN'DA CANLI YAYIN YAPILDI

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, TRT GAP Diyarbakır Radyosunun ‘Yöremizden Programımız Bugün Şehrinizde Sizinle Birlikte’ programına canlı yayın konuğu oldu.

Arguvan'ı tanıtmak amacıyla Arguvan Belediyesinden gerçekleşen canlı yayında TRT GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet Kızıldaş, yapılan çalışmaları anlattı. Arguvan’da önemli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Başkan Kızıldaş, yapımı devam eden Kültür Merkezi’nin Arguvan için öneminden bahsetti.

Başkan Kızıldaş “53 yıl önce bugün kurulan TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nu tebrik ederim. Böylesine önemli bir günde yapmış olduğunuz yayın için hem sizlere hem de emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Program sonrası, GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih Yılmaz tarafından Başkan Kızıldaş TRT tarafından radyo hediye edildi.

Programda daha sonra Arguvan ile ilgili gündem maddelerine göre konuklarını ağırlayan programda Malatya Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden Meteoroloji Mühendisi Ali Osman Gülseren, Malatya ve ilçelerindeki Hava Durumu üzerine son gelişmeleri aktardı. Genç sanatçı Ergün Aydın ise Arguvan Türkülerinden kesitler sundu. Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aydın’da programa telefon ile bağlanarak eğitim kültür vakfının çalışmalarını anlattı. Arguvan’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını Arguvan Belediyesi İmar Bölümünden Harita Kadastro Teknikeri Selinay Barut ile belirtirken, Arguvan Gündemini gazeteci Serdar Karakuş aktardı.

Programa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ’da konuk olarak katılırken Arguvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün çiftçiler için yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Uzman Antropolog Hüseyin Şahin ise Arguvan’ın geçmişten günümüze kadar gelen gelenek, görenek ve mutfak kültürü hakkında bilgiler sundu. Arguvan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ nün çalışmalarını, Arguvan’daki gençlerin spora olan ilgilerini Arguvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Hakan Şentekin ifade etti. Arguvan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükrü Uyar ve kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar üzerine programda yaptıkları çalışmaları anlattılar.

TRT GAP Diyarbakır Radyosunun ‘Yöremizden Programımız Bugün Şehrinizde Sizinle Birlikte’ programı sona erdikten sonra saat 15.00’da ise Arguvan Türkülerinin en önemli icracılarından biri olan Cemal Öztaş ile Arguvan Türküleri programı canlı yayını yapıldı.