KIZILAY CADDESİ YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR

Arguvan Belediyesi tarafından alternatif yol için Kızılay Caddesinde düzenlemeler yaparak Arguvana yakışır bir cadde haline getirmek için çalışmalar sürüyor.

Belediye tarafından ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında yeni bir çalışma başlatıldı. Kızılay Caddesi yeni bir görünüme kavuşuyor. Proje kapsamında ağaç dikimi, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ferah bir hale getirilecek.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş sık sık caddede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek işi hızlandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Kızıldaş “Arguvan’da son yıllarda merkeze giriş ve çıkış yönünde belirsizlik vardı. Yapılan çalışmalar sonrasında son düzenleme ile birlikte Arguvan Belediyesi olarak bizlerde ilçenin giriş ve çıkışlarında düzenlemeler yapmaya başladık. Kızılay Caddesini alternatif yol olarak düşündük ve teknik personellerimiz ile birlikte ölçümlerini yaptık. 15 metre genişliğinde yaklaşık 1 km uzunluğunda olan caddemizde detaylı bir şekilde son halini belirledikten sonra önce alanı genişlettik ve hemen düzenleme çalışmalarına başladık. Ağaçlarımızı da dikerek, ağaçlandırma çalışmamızı da gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Proje kapsamında bulunan Kızılay Caddesi yolunda asfalt çalışmaları yapılacak. Genel bir çevre düzenlemesinin gerçekleştirileceği caddeye, bazalt kaldırımları döşenecek ve muhtelif alanlar yeşilliğe kavuşturulacak.

Trafik akışının devam edileceği Kızılay Caddesinde belirlenen noktalara çöp kovaları da eklenecek.