KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde bir haber sitesinde yapılan Arguvan Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları görmezden gelip, olumsuz bakış açısıyla değerlendiren gerçek dışı haber yer almaktadır.

Son olarak Arguvan için bugüne kadar yapılmış belki de en büyük projelerden birisi olan heyelan çalışması ile ilgili yaklaşık iki yıla yakın çalışmayla hazırlanan raporu Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 22 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladılar.

Söz konusu haber sitesinde yer alan haberde ise Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek ve Yrd. Doç. Dr. Vedat Avcı, önceki yıllarda hazırladıkları ve Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisinde ise gecikmeli olarak 30 Haziran 2016 tarihinde yayınlandığını Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ile yaptıkları görüşmede ifade ettiler.

Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ise yaptığı açıklamada “Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisinde yer alan makale 30 Haziran 2016 tarihinde yayınlanmış. Akademisyenlerimiz Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek ve Yrd. Doç. Dr. Vedat Avcı ile yaptığımız görüşmede kendilerinin bu sitedeki haberden bilgilerinin olmadıklarını ifade ettiler. Makale için uzun bir süre hazırlık yaptıklarını ve bizim yapmış olduğumuz araştırmadan ve rapordan haberlerini olmadıklarını beyan ettiler. Zaten tarihleri karşılaştırmış olduğumuzda 22 Ağustos 2016 tarihinde yaptığımız basın toplantısı ile duyurmuştuk. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tamer Topal, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Jeoloji Uzmanı Sami Ercan’ın da dahil olduğu bir ekibin yapmış olduğu çalışmanın aslında Arguvan’da yaşanan Heyelan Tipi çalışmasının Türkiye’de yapılan en büyük çalışma olduğu uzmanlar tarafından aktarıldı.” dedi.

Başkan Kızıldaş son olarak “Sitede yayınlanan haber herhangi bir gerçeklik niteliği taşımamaktadır. Makale’yi yayınlayan Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek ve Yrd. Doç. Dr. Vedat Avcı’da söz konusu haber sitesinin yayımından bilgilerinin olmadıklarını da söylediler. Arguvan’lı vatandaşlarımızın da itibar etmemeleri önemle duyurulur.” açıklamasında bulundu.