ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 28-29 TEMMUZ'DA

13’üncüsü organize edilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 28-29 Temmuz günleri çok sayıda ünlü sanatçının yanı sıra panel, söyleşi, sergi ve konferanslarla gerçekleştirilecek. Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve Arguvan Dernekleri tarafından ortaklaşa organize edilen Türkü Festivaline ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın’ın katıldığı basın toplantısında festivale ilişkin bilgi verildi. Basın toplantısında ilk olarak konuşan Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın, 13. Arguvan Türkü Festivalini çok daha zengin bir içerikle gerçekleştireceklerini söyledi. Aydın “Arguvan Belediyesi, diğer bazı belediyeler ve derneklerimizin katkılarıyla Arguvan Kültür Merkezi tamamlanıyor. Bu bizim için çok önemliydi. Hepinizin onur duyacağı, çok daha zengin ve hepinizi şaşırtacak bir türkü festivali hazırlıyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, Arguvan Belediyesi’nin yerel yönetimlerdeki başarısı ve hizmetleriyle gurur duyduklarını belirterek Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a teşekkür etti. Kiraz, Türkü severleri Arguvan’da misafir etmekten mutluluk duyacaklarını belirterek herkesi festivale davet etti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da, her yıl aldığı övgülere layık olma bilinci ile Arguvan Türkü Festivali’nin çıtasını her geçen gün yükselttiklerini, türkü severlerin sonsuz desteği ile büyük başarılara imza atıldığını ifade ederek “Amacımız, Arguvan coğrafyasının kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip Dünya Kültürleriyle buluşmasını, birbirinden, etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki Dostluğu, Kardeşliği geliştirip pekiştirmesini sağlamaktır” dedi.

Bu amaçlarını gerçekleştirmek için gösterdikleri çabalara destek olan yerel basına da teşekkür eden Kızıldaş “Bu amacı gerçekleştirmek için yaptığımız çalışmalara destek olan siz basın mensupları ve kamuoyunun diğer dinamiklerinin katkısını çok çok önemsediğimizi bilmenizi isteriz. Müziğin kültürel, sanatsal ve inançsal bir öğe olarak ön plana çıktığı, kendine özgü yeryüzündeki tek Türkü Festivali olan 13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivalini 28-29 Temmuz 2018 tarihinde Nazım Hikmet Meydanında düzenleyeceğimizi buradan büyük bir gurur ile duyurmak isteriz.” şeklinde beyan etti.

Kızıldaş “Duyguların, düşüncelerin üç telli ile birleştiği yöresel yaşam ve o yaşamı ifade eden en güzel nağmelerin teması olan 13. Uluslararası Arguvan Türkü Festivaline tüm türkü severleri, tüm dostlarımızı, Arguvan sevdalılarını 28-29 Temmuz’da düzenleyeceğimiz paneller, söyleşiler, sergiler, mahalle gezileri ve sanatçı dostlarla Nazım Hikmet Meydanına davet ediyoruz.” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş festival komisyonu adına yaptığı açıklamayı “Arguvan Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve Tüm örgütlü Arguvan Dernekleri ile birlikte yaptığımız organizasyon olan bu büyük buluşmamızı sizlerle paylaşmaktan ve kamuoyuna ulaştırmaktan dolayı bize verdiğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

Basın mensuplarının festivale ilişkin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Kızıldaş, şehrin iktidar milletvekillerinin ve diğer dinamiklerinin festivale neden katılmadıkları ve davet edilip edilmedikleri yönündeki bir soruya “Arguvan festivali bir marka. Elbette ki festivali düzenlerken herhangi bir düşünceyi veya herhangi bir inancı baz alarak düzenlemiyoruz. Bu bizim yaşam felsefemizde olmayan bir şey.  Biz kentin bütün protokolünü davet ediyoruz. Onları ayrıca resmi davetimizi gönderiyoruz. Ama katılıp katılmama noktasındaki soruların festivale katılmayanlara sorulması gerekiyor. Buradan bir kez daha siz basın mensuplarının aracılığı ile bütün herkesi davet ettiğimizi ifade etmek istiyorum” yanıtını verdi.